Success stories

Bufab Sweden ABs webbplats

Bufab Sweden AB

Grossist för skruv och mutter

”Vi automatiserade våra processer med införandet av SCHIPT Logic och WMS med en högeffektiv lösning där plockrutiner i WMS optimerades mot information i SCHIPT Logic. Till exempel genom konsolidering av adresser, packning mot slot-tider och val av rätt transportör/produkt utifrån bästa pris. Bokningsdelen automatiserades för preliminära och definitiva bokningar mot flera transportörer. Detta har gett oss miljoner i besparningar, ökad servicegrad samt att produktiviteten har gått upp med ca 25 % efter införandet av WMS och SCHIPT Logic. Information på stora skärmar i lokalerna som visar aktuellt plock- och leveransläge är mycket uppskattat. Där får vi även varningar direkt om något behöver åtgärdas.”

Fagerhults belysnings webbplats

Fagerhults belysning AB

Producerar professionella belysningsarmaturer

”Vi införde SCHIPT Logic för att få ordning på transportplanering, orderkonsolidering och produktval bland transportörens produkter och tjänster, samt för att få en direktkoppling till WMS för etikettutskrift vid packning ”kolli för kolli”. Vi har en fraktvolym på ca 1000 sändningar per dygn.

Resultatet har varit över alla förväntningar med miljoner i ökad vinst, förbättrad leveransprecision, mindre stress och ökad kunskap. Vi har därför valt att rulla ut lösningen på flera lager med samma goda effekt.”

Garantell ABs webbplats

Garantell AB

Lagerinredning och maskinskydd

”Våra kunder frågar nästan varje gång om leverans till en ny plats. Det ställer krav på oss att offerera frakten med den tjänst kunden behöver (t ex tidslossning, avisering etc.) med rätt kostnad och rätt ankomstdag. SCHIPT Logic är integrerat med vårt affärssystem och stödjer oss med tillgängliga tjänster på enskilt postnummer och ger information om fraktkostnad och ledtid för transporten. Det gör att vi kan offerera exakt fraktkostnad och beräkna exakt ankomstdag vid orderregistrering.

Med SCHIPT Logic har vi möjlighet att hantera ett flertal fraktavtal med tjänsteutbud och på så sätt har vi alltid möjlighet att välja den speditör som är mest optimal för varje enskild leverans. Genom avstämning av alla fraktfakturor säkerställer vi att vi blir korrekt debiterade. Vi har sparat 30 % av fraktkostnaderna med SCHIPT Logics funktionalitet.”