Förenkla vardagen

för er lagerpersonal

Vårt mål är att leverera ett WMS-system till er som gör att lagret kan skeppa mer gods med mindre personal, minska felplock och undvika onödig administration. Detta till en rimlig investeringskostnad. För att uppnå detta måste systemet vara enkelt att använda och underhålla. Det ska erbjuda plock, pack, inventering och inleveransvarianter som passar ditt företag och även kunna anpassas efter det som är unikt för er verksamhet, som ni vill värna om. Systemet ger även stora möjligheter för lagerautomation i kombination med klassiskt plock så som Paternoster, Miniload, kranlager, AutoStore m.m.

Batch och individhantering finns inbyggt för dem som har krav på spårbarhet. Alla inlagringar och plock tidsstämplas per plockare och kan mätas både i tid och plockvolym.

Schipt WMS erbjuder effektivitet och enkelhet även för komplexa lösningar, till en rimlig kostnad.

Vi stöder

 • Klassiskt plock

  Order för order

 • Konsoliderade plock

  Flera ordrar till samma adress plockas samtidigt

 • Grupp-plock

  Plocka flera ordrar till olika kunder i en plockrunda

 • Parallella plock

  Stora ordrar delas upp och plockas av flera plockare

 • Segmenterade plock

  Manuella plock och plock från andra plockare, plock från Paternoster, Miniload, Kranlager m.m. samordnas så att "huvudplocket" tar med sig det som övriga plockinstanser plockat i förväg

 • En kombination av ovan

 • Enkelt

  Schipt WMS förenklar vardagen för er lagerpersonal. Systemet är otroligt lättanvänt, går att automatisera enligt era lagerflöden och integrera med era externa system för maximal effekt. Låt Schipt WMS stötta er lagerpersonal, så de kan stötta er verksamhet.

 • Prisvärt

  Det ska löna sig att satsa på sin verksamhet. Vi erbjuder därför två prisvärda och konkurrenskraftiga prismodeller för Schipt WMS. Köp loss licensen direkt eller hyr systemet för att slippa den initiala investeringen.

 • Anpassningsbart

  Vi på Schipt anser att systemet ska formas efter verksamheten och inte tvärtom. Tack vare vår utvecklingsplattform kan vi erbjuda våra kunder skräddarsydda system till konkurrenskraftiga priser. Låt våra kunniga konsulter sätta upp systemet helt enligt era behov, eller gör ändringar själva med vår utvecklarlicens.

 • Personlig support

  Vi finns där för er verksamhet. Ring eller mejla oss och få personlig support av kunnig personal som snabbt hanterar era problem, frågor och funderingar.

Detta får du med Schipt WMS

För många företag är WMS är en stor investering. Vi vill underlätta så mycket som möjligt och erbjuder därför två olika prismodeller.

Mest prisvärd är vår licensmodell. Med licensmodellen betalar ni en engångskostnad för licensen och sedan en låg årlig kostnad för underhåll och antal användare. Mycket prisvärt i förhållande till våra konkurrenter!

Föredrar ni att sprida ut kostnaderna så erbjuder vi även möjligheten att hyra systemet. Då betalar ni enbart en löpande månadskostnad och slipper den initiala investeringen.

Kontakta oss för mer information om våra priser.

Gör vardagen enkel för eran lagerpersonal.

Omniscan reducerar drastiskt antalet knapptryck som en användare behöver göra i systemet. Skanna valfri streckkod på lagret och utför en mängd olika snabbkommandon och uppdrag.

Med Schipt WMS kan du även skapa egna streckkodsstrukturer och koppla dessa till funktioner i systemet. Allt utefter era behov.

Många företag ser inventering som ett nödvändigt ont. Med Schipt WMS har vi försökt göra inventeringen så effektiv som möjligt genom att erbjuda flera olika inventeringsmetoder.

Gör en stor inventering på hela lagret eller dela upp inventeringen per lagerzon, hylla, artikel, utgångsdatum m.m. Schipt WMS har även stöd för rullande inventering i samband med plock, vilket ger en naturlig spridning av inventeringsarbetet och säkerställer att lagersaldot uppdateras kontinuerligt under det dagliga arbetet.

Hur inventeringen än utförs så återrapporteras resultatet till affärssystemet. Eventuella avvikelser sparas i en lista som kan kontrolleras manuellt.

Schipt WMS har stöd för flera olika plockflöden för att effektivisera er verksamhet.

En plockare kan plocka flera, mindre ordrar samtidigt för att minska springet på lagret. Systemet optimerar plockrutten för att ytterligare effektivisera arbetet.

Stora ordrar eller ordar som ligger på flera lagerställen / lagerzoner kan plockas parallellt av flera plockare.

Med Schipt WMS får ni 100% koll på ert gods. Systemet har stöd för spårning av batch, pall-ID, paket-ID och hela vägen ner till serienummer. Informationen kopplas även till kundorderraden vid plockning, vilket gör att ni snabbt och enkelt kan söka fram alla kunder som t.ex. fått gods från en viss batch.

Schipt WMS håller även koll på godsets fysiska placering från inleverans till utleverans. Detta inkluderar även gods på truckar, plockvagnar, packstationer m.m.

Schipt WMS funkar lika bra på en dator som på en surfplatta eller handskanner. Allt för att skapa så mycket flexibilitet som möjligt för er lagerpersonal.
Säkerställ leveransen av beställt gods via integration med ert affärssystem. Schipt WMS mottar information om inköpet från affärssystemet och leveransen kan stämmas av mot beställningen. Eventuella avvikelser hanteras via den inbyggda reklamationshanteringen. Etiketter med ert artikelnummer, saldo, streckkoder m.m. skrivs ut efter behov. Därefter skapas automatiskt ett flyttuppdrag, antingen till en fördefinierad eller flytande lagerplats, och information om inleveransen återrapporteras till affärssystemet.

Schipt WMS är byggt efter det dagliga arbetet på lagret och ger användaren stöd, genom att t.ex. automatisk byta från inleverans till lagerflytt, för företag där dessa arbetsuppgifter utförs av samma person.

Systemet sätts upp enligt era lagerflöden för att göra er verksamhet så effektiv som möjligt.

Med Schipt WMS kan ni automatiskt eller manuellt allokera gods mot en kundorder eller produktionsorder. På så sätt spärras saldot och förhindrar att det används till andra ändamål.

Schipt WMS har stöd för både FEFO (First Expired, First Out), FIFO (First In, First Out) och LIFO (Last In, First Out) när det kommer till plockordning.

Önskas en annan plockordning, så kontakta oss för en dialog. Det mesta är möjligt i Schipt WMS.

Det ultimata verktyget för upplärning av ny personal samt för företag med specifika krav på packning.

I Schipt WMS kan du ladda upp texter, bilder och videos med packinstruktioner. Instruktionen kan t.ex. användas av sommarjobbare för att säkerställa att era leveranser håller samma höga kvalitét som mer er ordinarie personal.

Schipt levereras med en kraftfull integrationsmotor som förenklar kopplingen till era övriga system. Vi har stöd för de flesta av konkurrenternas integrationsfiler, vilket betyder att ni inte behöver en ny koppling utan kan återanvända den ni redan har.

Kostnadseffektivt och smidigt, tycker vi!

Skadat inkommande gods är tråkigt nog, utan att behöva lägga massa onödig tid på hanteringen. Med Schipt WMS kan du enkelt fota det skadade godset direkt vid inleveransen och skapa underlag för reklamationsärende mot era leverantörer.
Aldrig mer slut på artiklar! Säkerställ att det alltid finns saldo på era mest använda plockplatser. Genom att markera en plockplats som prioriterad kontrollerar Schipt WMS saldot på plockplatsen i bakgrunden och skapar automatiskt lagerflyttsuppdrag från buffertplats innan saldobrist uppstår.
Genom integrationer med t.ex. ett externt produktionssystem kan Schipt WMS ta emot lagerflyttningsuppdrag från lagerplats till maskin för påfyllnad av ingående komponenter samt inlagring av producerat material. Schipt WMS kan även hantera specialuppdrag så som flyttuppdrag av verktyg för verktygsslipning, bortforsling av skrot m.m.

Med Schipt WMS kan du enkelt skapa skräddarsydda etiketter till din verksamhet. Utgå ifrån en befintlig mall eller skapa etiketten från grunden. Ni bestämmer själva vilken information som ska finnas med på etiketten och kan t.o.m. skapa egna streckkoder. Designen förhandsvisas medan du redigerar den, för att du omedelbart ska kunna se resultatet av dina ändringar.

Schipt installeras lokalt på en server i ert interna nätverk. Det är detta som möjliggör den stora flexibiliteten i Schipt. Ert Schipt blir helt unikt och kan anpassas efter eran verksamhet, utan hänsyn till övriga Schipt-kunder.

Kontakta oss för frågor om systemkraven för Schipt.

Efter att Schipt installerats, kommer användarna åt systemet direkt via webbläsaren, förutsatt att de är uppkopplade mot ert interna nätverk. Vi rekommenderar Google Chrome eller Microsoft Edge för bästa prestanda, men det går även köra Schipt i andra webbläsare.

Tillvalsprodukter

Schipt WMS har integrationer mot flera olika typer av kranlager och hissautomater.

Har vi ingen färdig integration mot just er leverantör? Vi bygger gärna nya kopplingar och vi är kostnadseffektiva. Hör av er till oss för mer information.

Schipt OPZ hjälper er planera arbetet på lagret utifrån när godset ska hämtas för leverans ut till kund. Systemet säkerställer att ni hanterar ordrarna i den ordning de kommer hämtas och att de placerar vid rätt port i rätt tid. Effektivare än så blir det inte!

Få koll på ert lager på ett ögonblick.

När du loggar in i Schipt WMS möts du direkt utav en dashboard med KPIer kring ert lager. För att göra er verksamhet så effektiv som möjligt så skräddarsys dashboarden helt enligt era behov.

Kombinera Schipt WMS med Schipt TA för att, i samband med packningen, skriva ut fraktdokument och göra en transportbokning. På så vis samlar ni hela flödet, från inleverans till utleverans och transportbokning, i Schipt. Allt i ett och samma system.

Har du frågor om några av våra system eller tjänster?

Välkommen att kontakta oss!