Herber: Förenklat vårt arbete

produktionsbild

Vårt företag som grundades 1945 har en lång och stolt historia inom maskintillverkning och automation. Nästa år firar vi 80 år av innovation och kvalitet. Vi är specialiserade på att tillverka avancerade rörbockningsmaskiner för kallformning av rör och profiler som anpassas efter varje kunds unika behov. Vi är idag ett 20 tal anställda och kommer utöka vårt team ytterligare till hösten.

Hur kom ni i kontakt med Cube Corner? Allt började med att vi lärde känna grundarna till Cube Corner för 25 år sedan, när de arbetade som Jeeves-konsulter. När Cube Corner startades fortsatte de att arbeta som Jeeves-partner och vi fortsatte vårt samarbete med er. Vi har haft ett nära samarbete med Cube Corner i minst 15–20 år.

Hur tycker du att vårt samarbete utvecklats genom åren? Och hur ser det ut idag? Samarbetet har minskat något idag jämfört med tidigare. Eftersom Cube Corner inte längre är auktoriserade Jeeves-konsulter var vi tvungna att aktivera Jeeves själva. Dessutom slutade den konsult som vi haft mest kontakt med genom åren. Trots detta är vi mycket nöjda med samarbetet och tycker att det fungerar bra.  

Hur ser du på vårt framtida samarbete? Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete. Vi har använt era tjänster sedan de lanserades och har genom åren implementerat mycket, särskilt Schipt och Dynweb. När vi för många år sedan jämförde olika system fann vi att inget var överlägset det andra. I stället såg vi värdet i att samarbeta med ett etablerat företag som Cube Corner, som vi redan hade en god relation med. Vi ser inga hinder för vårt fortsatta samarbete.  

Hur används Schipt i er verksamhet? Och hur kommer det sig att ni bestämde er för att implementera just Schipt? Vi använder Schipt främst för våra frakter och transporter, vilket sker dagligen. Dessutom använder vi DynWeb i tre olika lösningar. Först har vi en koppling till ett specialbyggt affärssystem som hjälper oss att bereda och hantera alla artiklar som ska produceras. För det andra har vi ett uppstartsprotokoll som dokumenterar alla maskinuppstarter. Slutligen har vi i samarbete med er på Cube Corner utvecklat en offertgenerator som hanterar våra priser och uppdateringar.

Vi valde att implementera Schipt när EdiCom skulle läggas ner och Ronnie kontaktade oss med en lösning från Schipt. Eftersom vi redan hade en tidigare positiv kontakt såg vi detta som en fördelaktig möjlighet. Dessutom föredrar vi att hålla antalet konsulter till ett minimum för att förenkla våra processer.  

 

Vad har vårt samarbete gett för effekt för er verksamhet? Schipt har verkligen förenklat vårt arbete, gjort processerna snabbare och är lätt att lära ut till nya medarbetare. Om man gör ett misstag kan man enkelt rätta till det själv medan man tidigare med tidigare system var tvungen att ringa och be om hjälp. I början var det lite trögt men det var något vi hade förståelse för med tanke på att ni var i uppstarten, men detta löste sig snabbt.

Vi är också mycket tacksamma för offertgeneratorn. Tidigare satt vi och uppdaterade Word dokument dagligen vilket var ineffektivt. Nu kan vi göra samma ändringar bara på 10 minuter i stället för att det ska ta en hel dag.  

Hur tycker du att vi hanterar vår support? Vi har sällan behövt kontakta supporten men när vi väl har gjort det har vi alltid fått snabb och tillförlitlig hjälp varje gång vi ringt.  

Vissa företag uttrycker en oro kring att vi är så små. Var det något som oroade er och hur känner ni inför det idag? Nej, även vi är ett mindre företag. Det finns såklart utmaningar exempelvis om en nyckelperson med kompetens försvinner och risken för konkurs kan vara mer påtaglig. Men inom konsultbranschen följer vanligtvis klienterna med konsulten. Under många år har vi upprätthållit en stark relation och storleken på er som företag har aldrig varit en nackdel.  

Slutligen, vad har ni för framtidsplaner? Liksom alla andra siktar vi på att generera intäkter och växa. Under lågkonjunktur som det under långt tid nu har varit påverkas vår marknad och efterfrågan på dessa maskiner variera kraftigt. Vår strategi framåt är att bredda vårt utbud och våra erbjudanden. Framåt är det avgörande att visa våra kunder att vi ha förmågan att leverera och att bygga upp en tillförlitlighet gentemot vår omgivning.

 

produktionsbild 2