Schipt Contract

Beräkna fraktpriser

utan krångel

De flesta företag kan identifiera sig med ett utav de följande två påståendena. Antingen så lägger ni massor med tid årligen på att omförhandla era fraktavtal, administrera dem och manuellt beräkna fraktkostnader. Eller så lägger ni närapå ingen tid alls utan låter gamla fraktavtal löpa på och väljer leveranssätt för ert gods på ren vana. Oavsett vilket påstående ni anser passa in på er verksamhet, så är Schipt Contract något för er.

Schipt Contract digitaliserar era fraktavtal för enkel administration. Fraktavtalen registreras manuellt eller importeras från Excel. Systemet räknar sedan ut fraktkostnaden inkl. tillägg och påslag, och rapporterar tillbaka detta till affärssystemet. Står ni själva för frakten så kan ni använda systemet för att välja den mest prisvärda transportören för varje unik sändning. Är det era kunder som betalar frakten så hjälper Schipt Contract er att ge rätt pris ut mot kund.

 • Beräkning av fraktpris

  Schipt Contract använder era avtal för att räkna ut fraktpriset, vilket kan vara användbart på flera olika sätt. Som underlag för val av transport, för fakturering mot era kunder, samt för avstämning av fraktfakturor. Ett system med många olika användningsområden. Smart och prisvärt!

 • Anpassningsbart

  Vi på Schipt anser att systemet ska formas efter verksamheten och inte tvärtom. Tack vare vår utvecklingsplattform kan vi erbjuda våra kunder skräddarsydda system till konkurrenskraftiga priser. Låt våra kunniga konsulter sätta upp systemet helt enligt era behov, eller gör ändringar själva med vår utvecklarlicens.

 • Integrationer

  Schipt levereras med en kraftfull integrationsmotor som förenklar kopplingen till era övriga system. Vi har stöd för de flesta av konkurrenternas integrationsfiler, vilket betyder att ni inte behöver en ny koppling utan kan återanvända den ni redan har. Kostnadseffektivt och smidigt, tycker vi på Schipt.

 • Personlig support

  Vi finns där för er verksamhet. Ring eller mejla oss och få personlig support av kunnig personal som snabbt hanterar era problem, frågor och funderingar.

Detta får du med Schipt Contract

Låt ert företag växa obehindrat. Med Schipt Contract betalar ni en fast årskostnad, oavsett antal avtal, prisförfrågningar eller användare. Njut av er framgång, utan att oroa er för ökade kostnader eller systembegränsningar.

Schipt Contract underlättar underhållet av era fraktavtal avsevärt, genom att samla alla avtal på ett ställe och möjliggöra digital administrering.  Justerar transportören sina kostnader, kan ni enkelt applicera en procentuell höjning på hela avtalet eller på specifika intervaller. 

Schipt Contract använder sig av Google Maps för att automatiskt beräkna avståndet mellan avsändar- och mottagaradressen.

Med Schipt Contract kan ni sätta upp egna avrundningsregler för vikt och pris. Allt för att systemet ska passa er verksamhet och era avtal så bra som möjligt.

Schipt levereras med en kraftfull integrationsmotor som förenklar kopplingen till era övriga system. Vi har stöd för de flesta av konkurrenternas integrationsfiler, vilket betyder att ni inte behöver en ny koppling utan kan återanvända den ni redan har.

Kostnadseffektivt och smidigt, tycker vi!

Med Schipt Contract ingår 10 administrativa användare som kan lägga upp och administrera transportavtal.  

Schipt Contract har stöd för ett flertal olika avtalstyper så som kilometer-, postnummer-, zon- och landsavtal. Det hanterar även kombinationsavtal med en blandning av rörliga- och fasta priser.

Schipt Contract har stöd för brytpunktsberäkning, vilket innebär att systemet håller koll på om fraktkostnaden blir billigare om man t.ex. bokar sändningen som parti, även om den ligger inom viktgränsen för stycke.

Med Schipt Contract kan ni beräkna fraktpriset, redan innan ni bokar frakten. Prisberäkningen kan bl.a. användas som underlag för val av transport. Fraktpriset återrapporteras till affärssystemet, med ev. påslag om så önskas, så att ni kan fakturera er kund för leveransen.

För automatiskt val av transportsätt med ’bästa pris’-beräkning, se Schipt OPZ.

Schipt installeras lokalt på en server i ert interna nätverk. Det är detta som möjliggör den stora flexibiliteten i Schipt. Ert Schipt blir helt unikt och kan anpassas efter eran verksamhet, utan hänsyn till övriga Schipt-kunder.

Kontakta oss för frågor om systemkraven för Schipt.

Efter att Schipt installerats, kommer användarna åt systemet direkt via webbläsaren, förutsatt att de är uppkopplade mot ert interna nätverk. Vi rekommenderar Google Chrome eller Microsoft Edge för bästa prestanda, men det går även köra Schipt i andra webbläsare.

Fraktavtal kan registreras manuellt eller importeras via Excel. De flesta transportörer kan tillhandahålla avtalen i Excel-format, vilket gör det otroligt smidigt att registrera nya avtal. Lika enkelt är det att exportera datan från Schipt Contract, i det format som ni önskar.

När ett nytt avtal registrerats kan ni använda systemets inbyggda funktionalitet för att testa avtalet och säkerställa att det är korrekt uppsatta, innan det används för transportval och prisberäkning.

Fraktavtal är ofta komplicerade och innehåller en mängd olika påslag med olika villkor. Med Schipt Contract ställer ni enkelt in samtliga påslag när ni registrerar avtalet och systemet applicerar sedan påslagen automatiskt när villkoren uppfylls.

Har ni frakter som skickas med t.ex. lastbil, båt och sedan lastbil igen? Inga problem! Schipt Contract har stöd för kedjeberäkning och räknar ut det totala fraktpriset från dörr till dörr. 

Schipt Contract levereras med ett externt gränssnitt samt ett API för beräkning av fraktkostnad, vilket kan kopplas till en hemsida, ett affärssystem eller liknande.

Tillvalsprodukter

Schipt Contract och Schipt TA är perfekta komplement till varandra. Genom en integration mot ert affärssystem får Schipt TA information om ordern, skriver ut fraktdokument och gör en transportbokning. Under tiden gör Schipt Contract ett uppslag mot era avtal och rapporterar tillbaka fraktkostnaden till affärssystemet. En kraftfull kombination som ger er all information ni kan tänkas behöva om era frakter.

Har ni, liksom de flesta andra företag, bättre fakturaavstämning för ert kontorsmaterial än era transporter? Med Schipt Invoice Control får ni äntligen kontroll på ett av företagets största utgiftsposter. Systemet gör automatisk avstämning, inte bara mot avtalet utan även mot den faktiska sändningen för att identifiera ev. upptaxering. Avvikelser hanteras enkelt via systemet som skapar underlag för fakturaanmärkning mot transportbolaget.

Vi har även ett stolt samarbete med Libello AB som erbjuder fakturaavstämningen som tjänst i olika nivåer. Med deras hjälp kan ni få alla era fraktfakturor kontrollerade utan att ni behöver lyfta ett finger.

Med Schipt OPZ överlåter du till systemet att göra rätt transportval åt er. Systemet analyserar sändningen och väljer transportör och transportsätt för att sändningen ska bli så billig som möjligt.

Sänk både era administrativa kostnader och fraktkostnader. Av alla system i Schipt-portföljen så är det Schipt SDO som har absolut kortast återbetalningstid.

Har du frågor om några av våra system eller tjänster?

Välkommen att kontakta oss!