Schipt TA

Få kontroll på era transporter

med det mest adaptiva TA-systemet på marknaden

Med ett TA-system kan ni boka sändningar med samtliga av era transportörer i ett system. Ni kan spara enorma mängder tid, jämfört med att boka frakterna manuellt, via telefon eller transportörernas hemsidor. Schipt TA ger er dessutom full koll på era transporter utan att ni ens behöver öppna systemet. Med hjälp av vår kraftfulla integrationsmotor är Schipt TA helt integrerat med ert affärssystem. Ni registrerar ordern och Schipt TA sköter resten. Systemet sätts upp helt efter era behov och skickar automatiskt bokningen till transportören, skriver ut de dokument ni behöver, när ni behöver dem, aviserar era kunder om den kommande leveransen (antingen via mejl eller SMS) och återrapporterar spårningsinformation till ert affärssystem. Har ni behov för det så skapar systemet även automatiskt en retursändning och ger er möjlighet att skicka med returetiketten till kunden för enkel returhantering.

Schipt TA är enkelt att använda, billigt att köra och garanterat det mest adaptiva systemet på marknaden. Systemet stöder en mängd transportörer som ingår från start till ett fast pris, oavsett antal sändningar. Låt er verksamhet växa obegränsat, utan att öka era kostnader.

 • Fast pris

  Låt ert företag växa obehindrat. Med Schipt TA betalar ni en fast årskostnad, oavsett antal transportörer, sändningar eller användare. Njut av er framgång, utan att oroa er för ökade kostnader eller systembegränsningar.

 • Anpassningsbart

  Vi på Schipt anser att systemet ska formas efter verksamheten och inte tvärtom. Tack vare vår utvecklingsplattform kan vi erbjuda våra kunder skräddarsydda system till konkurrenskraftiga priser. Låt våra kunniga konsulter sätta upp systemet helt enligt era behov, eller gör ändringar själva med vår utvecklarlicens.

 • Integrationer

  Schipt levereras med en kraftfull integrationsmotor som förenklar kopplingen till era övriga system. Vi har stöd för de flesta av konkurrenternas integrationsfiler, vilket betyder att ni inte behöver en ny koppling utan kan återanvända den ni redan har. Kostnadseffektivt och smidigt, tycker vi på Schipt.

 • Personlig support

  Vi finns där för er verksamhet. Ring eller mejla oss och få personlig support av kunnig personal som snabbt hanterar era problem, frågor och funderingar.

Detta får du med Schipt TA

Låt ert företag växa obehindrat . Med Schipt TA betalar ni en fast årskostnad, oavsett antal transportörer, sändningar eller användare. Njut av er framgång, utan att oroa er för ökade kostnader eller systembegränsningar.

Schipt TA erbjuder en mängd olika format på transportbokning. Allt för att så enkelt som möjligt kunna ansluta nya transportörer. Vi har självklart stöd för de klassiska formaten som EDI och API.

Anlitar ni åkerier som inte tar emot bokningar via EDI/API? Då kan ni enkelt lägga till dessa åkerier med mejlbokning i Schipt. Systemet mejlar åkeriet all sändningsinformation och åkeriet kan svara på bokningen. Svaret återrapporteras till Schipt. Mejlbokningen är lika enkel för åkeriet att hantera, som den är för er att boka.

Schipt kan även hantera sändningar som ska hämtas av kunden och aviserar då kunden om att godset är redo för upphämtning.

Returhantering behöver inte vara krångligt. Med Schipt TA kan ni hantera era returer så som det passar er verksamhet bäst. Skriv ut en retursedel och skicka med den i paket, skicka retursedeln till kunden via mejl eller skapa en ny retur vid behov, med en enda knapptryckning.
Hanterar din verksamhet varor som klassas som farligt gods? Schipt TA har ett väl utbyggt system för hantering av ert farliga gods och stöd för de krav som ställs på er verksamhet vid sändningar av den typen av gods.

Schipt installeras lokalt på en server i ert interna nätverk. Det är detta som möjliggör den stora flexibiliteten i Schipt. Ert Schipt blir helt unikt och kan anpassas efter eran verksamhet, utan hänsyn till övriga Schipt-kunder.

Kontakta oss för frågor om systemkraven för Schipt.

Efter att Schipt installerats, kommer användarna åt systemet direkt via webbläsaren, förutsatt att de är uppkopplade mot ert interna nätverk. Vi rekommenderar Google Chrome eller Microsoft Edge för bästa prestanda, men det går även köra Schipt i andra webbläsare.

Med Schipt TA får ni som kund obegränsat antal användare som kan boka transporter och skriva ut fraktdokument. Ni får även 10 administrativa användare som kan lägga upp nya transportörer, ändra mallar och göra andra administrativa arbeten i systemet.

Schipt TA erbjuder flera olika möjligheter för att registrera sändningar. Självklart kan ni integrera Schipt med ert affärssystem för att skapa sändningarna med automatik. Men ni kan även registrera sändningar manuellt i systemet, vid behov. Schipt TA har snabbfunktioner för manuell registrering. Ett par klick så är sändningen skapad, bokad och klar.

Har du frågor eller klagomål om en sändning? Via Schipt kan ni enkelt skapa upp ett mejl innehållande all sändningsinformation och bifoga bilder eller andra filer utefter behov.

För mer avancerad reklamationshantering, se Schipt OPZ.

Schipt TA har fullskaligt stöd för hantering av mantelfrakter. Mantelfrakt innebär att man fraktar en mängd ordrar under en och samma sändning. Godset fraktas först till en terminal eller omlastningsplats och därefter distribueras det till mottagaren. 

Få koll på era transporter på ett ögonblick.

När du loggar in i Schipt TA möts du direkt utav en dashboard med KPIer kring era sändningar. Dashboarden levereras med ett antal standard-KPIer, men det finns också möjlighet att ändra dashboarden utefter eran verksamhets behov.

Schipt TA stöder en mängd transportörer, som ni får tillgång till helt kostnadsfritt. Systemet byggs även kontinuerligt ut med fler transportörer. Många konkurrenter tar betalt per aktiverat transportbolag, men inte Schipt!

En lista på de transportörer vi stöder hittar ni här. Finns inte den transportör ni söker med i listan? Hör av er till oss så löser vi det.

Med Schipt TA bestämmer ni själva vilka fraktdokument ni behöver och när i processen dessa ska skrivas ut. Vi tillhandahåller dokument helt enligt era transportörers krav.

Ni har även möjlighet att enkelt skapa egna kundunika dokument till er verksamhet.

Förse era kunder med information och minska trycket på er kundtjänst. Med Schipt TA kan ni skicka skräddarsydda aviseringar till era kunder via mejl och SMS. Skicka orderinformation, spårningslänk, reklam eller vad än ni önskar. Självklart med eran logotyp och grafiska profil.

Behöver ni kunna göra ändringar på era sändningar in i det sista? Inga problem! Med Schipts TA kan ni skriva ut dokument och/eller skicka bokningar för flera sändningar samtidigt. Allt som krävs är ett par knapptryck.

Schipt levereras med en kraftfull integrationsmotor som förenklar kopplingen till era övriga system. Vi har stöd för de flesta av konkurrenternas integrationsfiler, vilket betyder att ni inte behöver en ny koppling utan kan återanvända den ni redan har.

Kostnadseffektivt och smidigt, tycker vi!

Tillvalsprodukter

Schipt Pick är en smidig lösning för företag som har tröttnat på plock med papper och penna, och vill digitalisera sin verksamhet, men inte känner sig redo för att investera i ett WMS-system.

Godshanteringen flyttas från affärssystemet till Schipt, och sparar tid för er lagerpersonal som snabbt och enkelt kan hantera plocket direkt i en surfplatta. Självklart finns det även möjlighet för återläsning till affärssystemet.

Vi är stolta över att som första TA-leverantör på marknaden, kunna erbjuda en integration mot KGHs digitala tullplattform CPM (SaaS). Med integration mot KGH skickar Schipt TA nödvändig data för möjlighet till en helautomatisk, elektronisk tullklarering i egen regi, utan inblandning av transportören.

Många företag lägger onödigt mycket tid på att administrera sina fraktavtal och beräkna fraktkostnader för rätt val av leverans. Fel val av transportör kan leda till onödigt höga fraktkostnader. Schipt Contract förenklar detta arbete avsevärt, genom att samla alla fraktavtal på ett ställe och möjliggöra digital administrering.

Använd tillsammans med Schipt OPZ för automatiskt val av bästa leverantör, eller med enbart Schipt TA för att manuellt göra uppslag mot era avtal. Systemet ger er också exakt fraktpris för varje leverans, så att ni enkelt kan debitera era kunder rätt fraktkostnad.

Förenkla vardagen för er lagerpersonal. Schipt WMS hanterar alla era lagerflöden, från inleverans till utleverans. Kombinera Schipt WMS och Schipt TA för att, i samband med packningen, skriva ut fraktdokument och göra en transportbokning. På så vis samlar ni hela flödet, från inleverans till utleverans och transportbokning, i Schipt. Allt i ett och samma system.

Det är alltid billigare att skicka en stor sändning än många små. Schipts konsolideringsmodul slår ihop ordrar som ska till samma leveransadress på samma dag och bokar dessa på en och samma sändning.

För mer avancerad konsolidering, se Schipt OPZ.

Aktivera Schipts Track & Trace-portal för att få full kontroll på vart ert gods befinner sig. Portalen kan göras tillgänglig för eran kundtjänst eller t.o.m era kunder.

Har ni, liksom de flesta andra företag, bättre fakturaavstämning för ert kontorsmaterial än era transporter? Med Schipt Invoice Control får ni äntligen kontroll på ett av företagets största utgiftsposter. Systemet gör automatisk avstämning, inte bara mot avtalet utan även mot den faktiska sändningen för att identifiera ev. upptaxering. Avvikelser hanteras enkelt via systemet som skapar underlag för fakturaanmärkning mot transportbolaget.

Vi har även ett stolt samarbete med Libello AB som erbjuder fakturaavstämningen som tjänst, så ni inte behöver lyfta ett finger för att få alla era fraktfakturor kontrollerade.

Med Schipt OPZ överlåter du till systemet att göra rätt transportval åt er. Systemet analyserar sändningen och väljer transportör och transportsätt för att sändningen ska bli så billig som möjligt.

Sänk både era administrativa kostnader och fraktkostnader. Av alla system i Schipt-portföljen så är det Schipt OPZ som har absolut kortast återbetalningstid.

Har du frågor om några av våra system eller tjänster?

Välkommen att kontakta oss!