Vad är 4PL?

4PL står för fourth-party logistics och enkelt uttryckt så innebär det att en extern part administrativt tar över ditt lager och sköter det åt dig. Detta inkluderar både system och administrativ personal.

motorväg

Dessa är experter på att sänka lager- och transportkostnader och tar betalt som tjänst eller som del av besparing eller ibland både och. Det är ett enkelt sätt att köpa sig en effektiv administration/distribution som sänker kostnader. Men det kostar en hel del, mycket av besparingen landar i någon annans ”fickor”.

Se upp

Många kallar sig 4PL men använder uttrycket bara till att utföra delar av jobbet. Detta är ofta så kallade transport-brokers som bygger sin affär på att hitta ett billigare fraktalternativ och inte riktig 4PL som är betydligt mer omfattande.

Schipt TMS och Schipt WMS är byggda för 4PL och tillhandahåller allt du behöver för att i egen regi automatisera de processer som 4PL-aktörer utför som tjänst. Detta till riktigt bra priser. Självklart kan Schipts personal bistå med uppsättning och kontroller för att allt ska fungera som det ska, men du behöver inte investera i någon personal eller köpa löpande tjänster per transport, det sköter systemet åt dig.

Gör det själv och lägg hela besparingen i dina egna ”fickor”!

Vad är 4PL?