Schipt™ Contract

Rubrik

Underrurik

Administrera dina fraktavtal digitalt med tariffberäkning. Plattform CC Dynweb (körs i webbläsare).

Schipt Contract är en modul där du importerar in dina fraktavtal digitalt från Excell (som transportören förser dig med) och som sedan används av Schipt TMS, Schipt TA och Contract Query för att beräkna pris.

En kostnad för obegränsat antal avtal. Administrera avtalen själv är tanken, men vi säljer det även som tjänst.

Detaljerat innehåll

Det grafiska gränssnittet ger dig möjlighet att köra funktioner för import av avtal, testa avtal via Contract Query, massuppdatera avtal med procentuella påslag, redigera drivmedelstillägg, lägga in tilläggskostnader för tjänster som Express och tidslossning mm.

Det är enkelt att lägga in nya avtal och deras matriser då tanken är att du efter en dags utbildning och träning klarar det själv. Det är inte programmet som tar så mycket utbildning utan mer hur du skall tolka avtalen som du får digitalt av transportören som tar lite tid att sätta sig in i.

I det administrativa gränssnittet kan du även testa avtalet genom att klicka på knappen Contract Query och mata in en adress, vikt, volym mm och på så vis få fram det beräknade priset.

Contract Query är en fristående applikation ”Webbsida” då tanken är att du kan använda den i ditt affärssystem, i din webbshop mm.

Contract Query används även i Schipt TMS och i Schipt TA när man manuellt vill byta transportör, beräkna eller kontrollera en frakt då används adress och fraktuppgifter från sändningen naturligtvis.
Vad är vinsten

Lågt pris och fast kostnad oavsett antal transportörer eller antal frågor, Du kan administrera avtalen själv och måste inte köpa det som tjänst vilket vi rekommenderar. Avtalen finns hos dig, i din miljö och inte i molnet. Lokal installation borgar för bästa möjliga prestanda och det är busenkelt att bygga till kundanpassningar om du önskar utan en massa väntetider på driftsluckor som molntjänster ofta har.