Dags att tänka på nytt TA-system för er som kör EdiCom Transport

I förra utskicket gjorde vi en avsiktsförklaring för vårt eget TA-system och nu tänkte vi berätta hur långt vi kommit, vilka alternativ som finns och hjälpa dig välja rätt.

”Spot On”

Enligt tidplan, så rullar Schipt TA ut som pilot nästa vecka och startar sin resa som ett helt nytt TA-system på den svenska marknaden. Schipt TA har i princip alla standardfunktioner och dokument som övriga TA-system på marknaden, men med extra funktionalitet som gör att systemet i grunden skiljer sig från mängden. Det ser ut som ett vanligt TA-system, uppför sig som ett, men kan göra så mycket mer!

Schipt TA är i stora drag en teknisk revolution jämfört med andra system där ledtiden för förändringar och kundanpassningar i molnbaserade webblösningar ofta är lång av skälet att många företag påverkas då webbsidan måste uppdateras. Vi har en del egen erfarenhet då vi jobbat med de flesta TA-systemen på marknaden och vet att även direkta buggar kan ta veckor att få justerade. Vissa anpassningar går helt enkelt inte att utföra eller får för stor inverkan så att det blir för dyrt, andra kan ta både en och två månader att genomföra. Vi säger inte att det alltid är så, men i merparten av fallen vi hanterat har det varit krångligt och ibland omöjligt.

Schipt TA är i grunden byggt för att på ett kostnadseffektivt sätt kunna anpassas in i minsta detalj efter varje företags unika behov och med en mycket kort ledtid. Uppdateringar och buggfixar ska kunna fås på några timmar eller dagar.

Systemet konstrueras precis som övriga applikationer i Schipt-sviten i utvecklingsplattformen CC Dynweb som är en produkt utvecklad av oss på Cube Corner. Med Dynweb kan systemet skräddarsys för att passa din verksamhet in i minsta detalj.

Schipt TA levereras med massor av grundfunktionalitet; CMR, SIS, transportetiketter, EDI för bokning IFTMIN/IFTMBF eller motsvarande för Webservice kommunikation (TNT m.fl.), MDG för Farligt gods, mailavisering till kund, retursändningar och mailbokning (Obs med bekräftelse) till transportörer som inte kör EDI. D.v.s. transportören bekräftar via mailet och sändningen i Schipt TA får då status bokad automatiskt

Automatisk uppdatering av systemet på dina villkor

Systemet installeras lokalt men har alla fördelar som en molnlösning d.v.s. centrala ändringar hos oss slår igenom med full automatik, om du vill. Skillnaden är att du väljer när och hur ofta det ska ske! Linjekoder, taxor, ändringar hos transportbolagen, routingtabeller, applikationsuppdateringar, DMT-tillägg och valutakurser är några exempel på vad som uppdateras med automatik, men återigen bara om du vill, du kan köra det manuellt och du kan naturligtvis be oss göra det som vi gjort med EdiCom i många fall.

Sänkt pris för kunder

Schipt TA levereras med alla transportörer, obegränsad mängd transaktioner och med 10 administrativa användare till ett fast lågt pris! Användare som integrerar som exempelvis ”EdiCom-knappen” i Jeeves kostar inget extra. Du kan läsa mer på schipt.com och väl där glöm inte att läsa PDF-dokument för standardfunktioner.

Ordinarie pris är 48 500kr för applikationen och på den ger vi 50% rabatt t.o.m. 2019-12-31 till alla som har varit eller är kunder till Cube Corner AB oavsett vad man handlat av oss genom åren.

Uppdateringsabonnemanget kostar f.n.7275 per helår. Vi räknar med ca 2 dagars tjänster för att sätta upp systemet (Standard) d.v.s flytta över från EdiCom, tester och utbildning. Vi har förenklat tjänsterna genom ett standardpaket som kostar 20 000kr.

Sen kan det tillkomma mer tid om ni har många transportörer, komplexa lösningar, varianter på tekniklösningar som ni vill använda eller anpassningar som inte är standard.

Summerat (standardmodellen)

Applikation 48 500 – 50% 24 250 Sek (engångskostnad)
Abonnemang 7225 7 225 Sek/år Obs SLA tecknas separat vid behov
Tjänster 20 000 Sek (Tjänst) Det vi hinner på 2 dagar vilket täcker standard!

EdiCom Transport -> Schipt TA

Schipt TA fungerar med EdiCom Transports befintliga integrationsfil ”Ceditran” vilket betyder att du inte behöver någon ny koppling från ditt affärssystem såvida du inte vill! Allt fungerar inte men det mesta och det viktigaste, Har ni anpassningar idag så löser vi det enkelt i Schipt TA

Tull

Det finns saker vi inte kommer hinna med och en av dessa är egen exportklarering direkt mot Tullverket via EDI. Här har vi idag fem alternativ i Schipt TA som ni kan välja mellan vilket är fyra fler än ni kan få med något annat TA-system.

  1. Koppling till Descartes GCT (Tull endast)
  2. Koppling till KGH (Tullagent som sköter förtullningen åt er)
  3. Koppling till Tullexperten (Tullagent som sköter förtullningen åt er)
  4. Maila tulldata ”Exportdeklarationsunderlag” inkl. förenklad tullfaktura till
    respektive transportbolag som sköter förtullningen åt er.
  5. Enkel hantering via TID (Tullens egna e-tjänst) inbäddat i Schipt TA.

Alternativ 1-4 medför på något vis en kostnad medans alternativ 5 kommer erbjudas gratis i Schipt TA, men med lite mer manuell hantering. Har du få eller okomplicerade exporter, så är detta ett mycket tänkvärt alternativ!

Schipt TA är en del av Schipt-sviten

Schipt TA är inte vårt enda logistiksystem utan ingår i en svit av applikationer. Behöver du något som redan är färdigkopplat så har vi TMS, WMS, MPS, avtalshanteringssystem och marknadens vassaste fakturakontroll. Vårt WMS-system håller måttet mot alla konkurrenter och vårt TMS-system är unikt och sparar transportkostnader du inte trodde var möjliga. Allt detta kopplat och klart till bästa priset du kan hitta utan att tappa någon funktionalitet! Att vi kan hålla nere kostnaderna är tack vare att applikationerna körs i CC Dynweb. Läs mer om våra system på schipt.com.

Rekommendation

Vår rekommendation är således Schipt TA som vi kommer lägga mycket tid på framöver då vårt mål är att detta system ska bli nummer 1 när företag ska välja ett nytt TA-system i framtiden.

Det vi rekommenderar därefter beror på flera omständigheter. Vill du ha en logistikpartner som både kan Jeeves (erfarenhet sedan 1999), logistik (erfarenhet sedan 1990), som har många års erfarenhet av verksamhet med över 80 företag i kundlistan och som dessutom är några av de vassaste systemutvecklarna inom Jeeves och logistiksystem, så väljer du Schipt. Vill du ha många aktörer för att lösa IT-delen av logistik så väljer du något annat system och där hjälper vi gärna till! (Då via Cube Corner och inte Schipt).

Är du intresserad av Schipt TA eller vill få hjälp med att välja något annat så kontaktar ni mig. Jag hjälper er gärna med att peka er i rätt riktning för just er verksamhet!

Schipt TA tål definitivt en konkurrentutvärdering alla dagar i veckan! Det är ett löfte vi tänker hålla!

Med vänlig hälsning
Ronnie Utas
VD för Schipt AB och Cube Corner AB

ronnie.utas@schipt.com
036-44 03 412